Aangenaam, ik ben Gerard Schlingmann, ervaren sales en marketingprofessional in de versbranche en initiatiefnemer van Versinzicht. Mijn roots liggen in het kaasdorp Bodegraven. Als schooljongen begon ik met vakantiewerk bij een kleinschalige kaasgroothandel in dit dorp. Kaasplanken boenen, kazen lossen, plastificeren, keren en poetsen. Nog volop handwerk in die tijd.

In 1990 startte bij dit authentieke familiebedrijf ook mijn carrière in de kaaswereld.  Ik leerde dat een scherp oog voor detail en kwaliteit in combinatie met persoonlijke aandacht voor de klanten vanzelfsprekend is om succesvol te kunnen zijn. In die periode heb ik naast werken verschillende commerciële, marketing en management opleidingen gevolgd en succesvol afgerond.

Gerard Schlingmann

Na verloop van tijd bezocht ik wekelijks klanten. Van specialisten in winkels en op markten tot managers van versafdelingen en eigenaren van supermarkten. Door deze diversiteit was dit een zeer leerzame tijd.

In 2000 volgde de overstap naar een grootschalige Bodegraafse groothandel in kaasspecialiteiten.
Als gevolg van autonome groei, strategische samenwerkingen en meerdere overnames maakte dit bedrijf in ruim 20 jaar een zeer grote groei én ontwikkeling door. In combinatie met ambitie en passie bood dit volop kansen om mijzelf verder te ontwikkelen in verschillende functies op sales- en marketinggebied.
Nu, na ruim 25 jaar ‘rijping’, kunt u er dus van op aan dat ik er ‘kaas van heb gegeten’ en over ruime professionele praktijkervaring en een groot netwerk beschik.

Familie met passie voor kaas

Als je op een goed moment eens terugkijkt blijkt dat het niet zo vreemd is dat ik een ‘hart voor Hollands kwaliteitszuivel’ en versproducten blijk te hebben. Misschien heeft dit zelfs in mijn DNA gezeten! Want mijn oma maakte namelijk al eigenhandig kaas op de boerderij. Mijn opa verkocht deze boerenkazen vervolgens op de kaasmarkt in Breukelen. Mijn moeder verkocht jarenlang kaas in de kaaswinkel van haar zus in Den Haag. Dat ik mij vervolgens in de kaasgroothandel heb kunnen ontwikkelen voelt als ‘de familiecirkel compleet maken’.

Opa verkocht deze op de markt
Gerard-presentatie

Samen waarde creëren

De kaasbranche is een prachtig en rijk vakgebied. Wanneer je merkt dat je plezier hebt in je werk en vakgebied, ervaar je een passie. Die passie heb ik voor de geweldige smaken en verhalen van de beste en lekkerste Hollandse boeren-, streek- en fabriekskazen. Het smaakt altijd nog naar meer om zoveel mogelijk consumenten te verrassen met de mooie smaken die Nederland te bieden heeft!

Door passie en enthousiasme te combineren met kennis en kunde creëren we onderscheidend vermogen. Precies datgene wat er nodig is voor specialisten. Want daarmee creëren we met de allerbeste kwaliteit samen waarde en rendement. Wat een voorwaarde is voor duurzame groei.

Ik noem dat de ‘goeie groei’. En dat is waar het om gaat. Het is mijn ambitie om ondernemers in de versbranche te helpen dit te bereiken met hun producten en merken. Dat doe ik vanaf 2023 als zelfstandig dienstverlener met Versinzicht.

Aan welke knoppen gaan we draaien voor uw merk?
Daar komen we samen achter.